tisdag 9 februari 2010

Skönt med trafiksäker häst

Det ska jag berätta för er! :)
Nog för att de flesta hästar jag haft har varit de, men endå.. Ibland blir man lite extra tacksam för att de är så säkra som de är..

Har aldrig varit med om så mycket trafik som i Ansmark. Eller egentligen äre inte de att de är mycket trafik, utan mer de att man kommer så nära den. Om ni förstår..

När vi varit ute och ridit så har vi stött på traktorer med stora släp som skramlar, har plast flygandes på släpen och man har knappt någon plats över på de smala grusvägarna. Men Olivia kan inte bry sig mindre och bara traskar på, medan man själv ändå känner en liten oro att "Oj, nu kom dom nära!" :P

Vi stöter på skotrar och Olivia bryr sig inte. Crossar har vi mött och de körde säkert 70km/h och bara svischade förbi just brevid, på en liten skogsväg men Olivia rörde inte en fena.

Bilar med husvagn har vi stött på (senast igår 2st) på en grusväg, som är väldigt smal nu pga snön. Och de fanns inte mycket till godo för mig och Olivia att gå på, vi hade ca 1m i bredd att gå på. Än en gång va det så man tänkte "Oj, nu blev det nära!" men Olivia bara traskar på och kunde inte brytt sig mindre om husvagnarna. :P

Eftersom E4:an går mitt genom Ansmark så korsar vi den vägen för jämnan, antingen går vi i viadukten under vägen eller så genar vi över den. Det innebär att vi dels har långtradare osv som kör över, brevid och framför oss. Och Olivia bryr sig inte det minsta.
När vi står och väntar på en lucka bland trafiken för att gå över vägen så står hon snällt stilla och väntar, även om långtradare och liknande svischar förbi.

ÅH så skönt det är med en sån trafiksäker häst! :)
Däremot kan hon titta till och veja undan då det är korsande skoter spår i snön eller liknande. - För sånt är ju FARLIGT! :P Haha! Underbara hästar! :D

Inga kommentarer: